Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290
Sign Up Now FAQ
Signup Now
لو هذا أول زيارة لمنتدى ساحة الهاردوير يجب عليك قراءة التعليمات من هنا و يمكنك الانضمام معنا و التسجيل من هنا
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 16
  1. #1
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    مشكلة غريبة

    الكولر شغال عادي

    المشكلة ان بسمع صوت عالي من المشتت لو في سرعات 10-90% لكن لو عملت المراوح الي 100% باستخدم
    MSI Afterburner الصوت بيختفي ولازم تفضل شغال علي اعلي حاجة 100%

    مع ان المفروض العكس

    مفيش اي مشكلة في الالعاب ولا اي حاجة الا حكاية صوت المشتت دا


    My pc

    CPU - I7 2600

    Asus R9 290

    730w thermaltek

    Gigabyte P75

    8x2 Ram




  2. #2
    نائب مُدير أقسام الهاردوير
    مُدير فريق المُراجعات
    الصورة الرمزية Ahmed
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    961
    شكراً
    641
    شكر 1,470 مرات في 621 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    80

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اهلا يا محمد
    انا كنت باستخدم نفس المشتت من قبل
    و من معرفتى بالمشتت فأن صوت المراوح هادئ جدا حتى فى اقصى ضغط
    حاول تقرب من الكيسة فى الوقت اللى بتسمع فيه الصوت و تأكد من مصدر الصوت
    و افحص سلوك المراوح ممكن يكون فى سلك قريب من ريش المروحة و بيسبب الصوت

    و اذا كان المشتت مستخدم من فترة طويلة
    جرب تفكه و تنظفه لو فى اتربة

  3. هذا العضو قال شكراً لك يا Ahmed على المشاركة الرائعة:

    HBK_JAMES (10-14-2014)

  4. #3
    نائب المُدير العام
    مُدير أقسام الهاردوير
    الصورة الرمزية Mr-Dark
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    1,634
    شكراً
    840
    شكر 2,258 مرات في 1,080 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    169

    بيانات جهاز العضو
    نظام التشغيل

    Windows 10 Pro
    نوع الجهاز

    جهاز مكتبى
    المعالج

    Core I7 5820k + Corsair H100I
    الشركة المصنعة للوحة الأم

    Asus X99 Deluxe U3.1
    طقم الرقاقات

    X99
    نوع الذاكرة المستخدمة

    Avexir Core Series 32GB (4*8GB) 2666mhz CL14
    بطاقة الرسوميّات

    Gigabyte GTX 970 G1 OC 1544Mhz My own Custom Bios
    القرص الصلب

    SanDisk Ultra II 480GB SSD Western Digital Blue 1TB HDD 7200rpm
    مزود الطاقة

    EVGA SuperNova 850 B2 80+ Bronze Semi-Modular
    صندوق الجهاز

    Corsair Graphite Series 780T + Corsair SP120 ReD LED

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اولا تاكد من سرعة المراوح عند حدوث المشكلة وعندما تقوم بضبط المراوح على 100% هل تزداد سرعتها فعلا ام لا ؟ تجدها في برنامج MSI AFT .

    لو فعلا الصوت يختفي عندما تعمل المراوح على 100% هذا يعني وجود مروحة من المراوح فيها خلل ما ( مثل اهتزاز او ثقل بسيط ) يختفي هذا الخلل عند ضبطها على 100% نظرا

    لدوران المروحة بسرعة اعلى ..

    على العموم ليست موثرة والمشتت هذا تحديدا معروف بهدوئة الشديد عند عمل المراوح على 100%


  5. عدد 2 أعضاء قالوا شكراً لك يا Mr-Dark على المشاركة الرائعة:

    Ahmed (10-14-2014),HBK_JAMES (10-14-2014)

  6. #4
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290



    اول ما تشغل الجهاز طول ما انا علي ال MB Bios Setup المشتت شغال عادي بدون اي صوت

    الصوت بيبدا من لحظة دخول الويندوس

    سرعات المرواح بتتغير فعليا لما بعملها علي 100%







    انا فحصت المراوح مفيش سلوك عليها او في حاجة بتعوق حركتها وبالفعل تم فك المشتت المراوح شغالة طبيعي

    انا بفكر افصل كبل كهربته المرواح واجرب علي تبريد المشتت الصامت عشان اتاكد اكتر ان الحكاية دي من مروحة من المراوح

    *
    *
    *
    بعد فصل كهربتة المرواح اتضح ان العيب منهم وليس اي مروحة اخري في الجهاز

    ومازالت عشان الصوت يتمنع لازم سرعتهم تكون 100%


    الفكرة ان Auto في المروحة مش شغال يعني لو درجة الحرارة وصلت 60 في اللعبة المروحة سرعتها مش بتزيد

    الا لو انا فعلت بروفيل ال MSI













  7. #5
    عضو محترف
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    797
    شكراً
    1,426
    شكر 709 مرات في 492 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    18

    بيانات جهاز العضو
    نظام التشغيل

    Windows 8.1 64bit
    نوع الجهاز

    جهاز مكتبى
    المعالج

    Core i5
    عدد شرائح الذاكرة وحجمها

    6GB
    بطاقة الرسوميّات

    gtx560ti

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اخي ما وضع المروحة في البيوس ؟؟ اقصد على اي اعداد موضوعة ؟؟ سمارت فات مفعّل والا لا ؟؟

  8. #6
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة neztiti مشاهدة المشاركة
    اخي ما وضع المروحة في البيوس ؟؟ اقصد على اي اعداد موضوعة ؟؟ سمارت فات مفعّل والا لا ؟؟

    انا اقصد مراوح الكولر اللي علي كرت الشاشة

  9. #7
    نائب المُدير العام الصورة الرمزية 3GRAD
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    1,835
    شكراً
    1,104
    شكر 2,082 مرات في 1,056 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    132

    بيانات جهاز العضو
    نظام التشغيل

    Windows 10 Pro 64Bit
    نوع الجهاز

    جهاز مكتبى
    المعالج

    Intel Core i7 5960X Extreme Edition
    الشركة المصنعة للوحة الأم

    ASUS X99 Sabertooth
    طقم الرقاقات

    X99
    نوع الذاكرة المستخدمة

    Gskill Trident-Z
    عدد شرائح الذاكرة وحجمها

    32GB - 4x8 - 3200mhz
    بطاقة الرسوميّات

    Reference GTX 980 TI 6GB + ( Smasung 4K 590D 28inchs ) monitor
    القرص الصلب

    Samsung 950 Pro 512GB - 2x Samsung 850 EVO 1TB - 4TB External Hdd
    مزود الطاقة

    Seasonic Platinum 1050W
    صندوق الجهاز

    Corsair Air 540 Black + Custom Loop Water Cooling

    Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    انا كنت امتلك مشتت Arctic III مع بطاقه قياسيه 290 x من فتره و لم يكن هناك اي صوت علي الاطلاق بالعكس

    غالباً يا اما في مروحه بايظه او فيها خلل من المراوح يا اما المراوح خابطه في المشتت الالمونيوم

    جرب تشغل مروحه وحده من التلت مراوح و تجرب كل وحده لواحدها و تشوف فعلا في صوت مختلف في مروحه عن التانيه ولا كلهم ؟؟
    التعديل الأخير تم بواسطة 3GRAD ; 10-15-2014 الساعة 09:36 AM

  10. #8
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة 3GRAD مشاهدة المشاركة
    انا كنت امتلك مشتت Arctic III مع بطاقه قياسيه 290 x من فتره و لم يكن هناك اي صوت علي الاطلاق بالعكس

    غالباً يا اما في مروحه بايظه او فيها خلل من المراوح يا اما المراوح خابطه في المشتت الالمونيوم

    جرب تشغل مروحه وحده من التلت مراوح و تجرب كل وحده لواحدها و تشوف فعلا في صوت مختلف في مروحه عن التانيه ولا كلهم ؟؟


    ايه البرنامج اللي ممكن يتحكم في تشغيل مروحة واحده من التلاته غير speed Fan

    لانه بيقراء ال 3 مرواح علي انهم واحد





    والحاجة الغريبة ان المشتت ملوش صوت في حالتين اتنين

    1 : قبل ما ادخل الويندوس وانا علي ال Bios Setup حتي لو سبته ساعة ملوش صوت

    2 : لو دخلت الويندوس وكرت الشاشة لسه مش متعرف ..... بمجرد ما يتعرف وارستر الجهاز يبدا الصوت

    انا حاليا شغال علي 100% عشان امنع الصوت


    Update



    انا بيحصل عندي مواقف وطرائف تقريبا ازاي 1 = 100

    لو عملت سرعة المراوح الي %1 باستخدام Speed fan فان عدد لفات المرواح نفس عدد اللفات لو اتعملت 100%

    ايضا 1% بيمنع الصوت






    بدات اشك انها مشكلة فولتات














  11. هذا العضو قال شكراً لك يا HBK_JAMES على المشاركة الرائعة:

    3GRAD (10-15-2014)

  12. #9
    نائب مُدير أقسام الهاردوير
    مُدير فريق المُراجعات
    الصورة الرمزية Ahmed
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    961
    شكراً
    641
    شكر 1,470 مرات في 621 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    80

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    استخدم برنامج HWINFO او برنامج AIDA64
    و من خيار sensore شوف سرعة المراوح كام لفة فى حالة الضغط او الخمول

    انا اقصد كام لفة و ليس كام فى المية

    و لو انت مسطب اى برامج مثل MSI AF او اى برامج اخرى جرب تشيلها و استخدم البرنامج الافتراضى فقط حتى برنامج SPEED FAN كمان شيله

    و اعلمنا بالنتائج

    لان المشكلة ممكن تكون تعارض بين البرامج و بعضها

    فى انتظار النتائج

  13. هذا العضو قال شكراً لك يا Ahmed على المشاركة الرائعة:

    HBK_JAMES (10-15-2014)

  14. #10
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    .

  15. #11
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290



    الوضع العادي Idle



















  16. هذا العضو قال شكراً لك يا HBK_JAMES على المشاركة الرائعة:

    Ahmed (10-16-2014)

  17. #12
    نائب مُدير أقسام الهاردوير
    مُدير فريق المُراجعات
    الصورة الرمزية Ahmed
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    961
    شكراً
    641
    شكر 1,470 مرات في 621 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    80

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    أرى ان سرعة المراوح طبيعية

    و لكن انت لم ترد عليا بخصوص إزالة البرامج

    هل قمت بإزالة البرامج و تجربة البطاقة لمعرفة هل الصوت موجود ام لا

    انت قلت في مشاركة سابقة ان سرعة المراوح في الضغط و الخمول واحدة

    لكن الان أرى انها مختلفة

  18. هذا العضو قال شكراً لك يا Ahmed على المشاركة الرائعة:

    HBK_JAMES (10-17-2014)

  19. #13
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Ahmed مشاهدة المشاركة
    أرى ان سرعة المراوح طبيعية

    و لكن انت لم ترد عليا بخصوص إزالة البرامج

    هل قمت بإزالة البرامج و تجربة البطاقة لمعرفة هل الصوت موجود ام لا

    انت قلت في مشاركة سابقة ان سرعة المراوح في الضغط و الخمول واحدة

    لكن الان أرى انها مختلفة


    تمت ازاله البرامج - نفس المشكلة

    في الوضع العادي بدون تفعيل بروفيل ال MSI سرعة المراوح بتكون 20% مع حدوث الصوت عبارة عن { ذنه } تسسس

    بعد وقف 1-3- 2-3 3-3 المرواح بيدي والجهاز شغال الصوت ليس صادر من المرواح بل صادر من الكرت نفسه

    ايه اللي في الكرت ممكن يعمل الذنه دي

    وعشان تشتغل بدون الصوت لازم سرعة المراوح 100% اي تاخد ال 12v كلهم

    وفي ملحوظة البور سبلاي ساعات لما بفصل الكهربة منه وارجع اشغلة تاني من ال button اللي موجود فيه بيفصل كهربة الغرفة { زي قفله كده } ولازم ارفع سكينه الكهربة

    مفيش مشكلة مع الالعاب او اي برامج اخري سواء الذنه الصادرة من الكرت


    حاليا بفكر افصل كهربة مراوح المشتت الموصله في الكرت واوصلها بكهربة كبل البور سبلاي عن طريق Molex 12v - 7v























  20. #14
    نائب مُدير أقسام الهاردوير
    مُدير فريق المُراجعات
    الصورة الرمزية Ahmed
    تاريخ التسجيل
    Jun 2014
    الدولة
    المشاركات
    961
    شكراً
    641
    شكر 1,470 مرات في 621 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    80

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة HBK_JAMES مشاهدة المشاركة


    تمت ازاله البرامج - نفس المشكلة

    في الوضع العادي بدون تفعيل بروفيل ال MSI سرعة المراوح بتكون 20% مع حدوث الصوت عبارة عن { ذنه } تسسس

    بعد وقف 1-3- 2-3 3-3 المرواح بيدي والجهاز شغال الصوت ليس صادر من المرواح بل صادر من الكرت نفسه

    ايه اللي في الكرت ممكن يعمل الذنه دي

    وعشان تشتغل بدون الصوت لازم سرعة المراوح 100% اي تاخد ال 12v كلهم

    وفي ملحوظة البور سبلاي ساعات لما بفصل الكهربة منه وارجع اشغلة تاني من ال button اللي موجود فيه بيفصل كهربة الغرفة { زي قفله كده } ولازم ارفع سكينه الكهربة

    مفيش مشكلة مع الالعاب او اي برامج اخري سواء الذنه الصادرة من الكرت


    حاليا بفكر افصل كهربة مراوح المشتت الموصله في الكرت واوصلها بكهربة كبل البور سبلاي عن طريق Molex 12v - 7v























    هو انت مش معاك المشتت الافتراضى بتاع الكارت
    لو موجود ركبه على الكارت و جرب شوف هيكون في صوت و الا لا

    او جرب المشتت الحالي على كارت اخر

  21. #15
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    Jul 2014
    الدولة
    المشاركات
    9
    شكراً
    5
    شكر 3 مرات في 3 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with Accelero Xtreme III + Asus 290

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Ahmed مشاهدة المشاركة
    هو انت مش معاك المشتت الافتراضى بتاع الكارت
    لو موجود ركبه على الكارت و جرب شوف هيكون في صوت و الا لا

    او جرب المشتت الحالي على كارت اخر


    بالمشتت الافتراضي شغال عادي لكن بمراوح الكولر بيعمل الصوت

    وحاليا تم توصيل كهربة مراوح الكولر بكبل البور سبلاي وشغال as it should be بدون صوت

    Q.E.D




 

 
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. استعداد ASUS لطرح التابلت الجديد ASUS MeMO Pad 7 ME572CL
    بواسطة kemo044 في المنتدى أجهزة أندرويد ( Android )
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 09-25-2014, 09:11 PM

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

https://www.onlinecasino.us/